Elke Sannen

Wie wil er nu niet alles over de auteur weten? Alles is misschien een beetje te veel van het goede. Hier licht ik alvast een tipje van de sluier op…

Waar zal ik beginnen?

Wel, ik ben Elke, 44 jaar en getrouwd met Pieter. Ons huis ligt in Gelrode, vlak naast het bos en de heide. Elke dag trek ik het groen in voor mijn portie rust en zuurstof.
We delen ons huis met onze kat Zippo. Die is afwisselend stoer, zacht en alles daartussenin. Het maakt niet uit wat hij is, we zien hem toch graag. Zo gaat dat nu eenmaal met katten.
Niet alleen Pieter, het bos en onze kat maken me blij, ik word ook gelukkig van alles wat met creativiteit te maken heeft. Boetseren, haken, schilderen of schrijven… zolang er maar iets moois uit mijn handen groeit.

Ook dompel ik me graag onder in Biodanza. Ik kan zo genieten van de geborgenheid en de pret van onze groep. Voor iemand die over elk woord nadenkt alvorens het neer te pennen, is het heerlijk om je woordeloos via dans uit te drukken.
O ja, andermans creativiteit kan me ook betoveren. Ik laat me met heel veel plezier meevoeren door een dik boek, een goeie film of een knappe tentoonstelling.

Wat nog meer?
Ik ben geen fan van grote groepen en drukke feesten. Toch houd ik ontzettend van mensen. Je vindt me vaak in diep gesprek met vrienden of familie, boven een dampende kop thee.

En mijn werk?
Wel, je verwacht het niet van een schrijfster, maar ik ben apotheker van opleiding. Vroeger zei schrijven me niet veel en was ik meer een wetenschapsmens. Ik voelde me heel fijn in mijn job als apotheker. Toch besliste het leven er anders over en ben ik er om gezondheidsredenen mee moeten stoppen.
Dat was lastig, maar het heeft ook mooie dingen op mijn pad gebracht. Waarschijnlijk had de schrijfmicrobe me anders nooit te pakken gekregen. En bij die schrijfmicrobe hoort Elia met het verhaal van Eén is altijd gelijk aan één.
En zonder Elia’s verhaal zou de wereld veel minder mooi zijn 😉
Veel plezier met het boek!