Magie!

De magie begon met een reeks dromen waarin ik niet meer mezelf was, maar Elia, een zeventienjarige jongen. Die dromen waren zo heftig. Wanneer ik eruit wakker schoot, lag ik nog een kwartier na te daveren. Ik raakte er compleet van in de war, wist niet wat ik ermee aan moest. Het enige wat ik wist, is dat Elia iets van me wou. Maar wat?
Na een paar dagen deed ik een experiment en ging achter mijn computer zitten. Vol ijver schreef ik de dromen neer. En ja hoor, dat was net wat Elia wou! De dromen hielden op. In plaats daarvan sprak Elia nu rechtstreeks tegen me, telkens ik mij aan het schrijven zette. Het was alsof hij me toonde wat er in zijn leven gebeurde. Mijn taak was het om dat in woorden te vatten. Die woorden zijn uiteindelijk het boek Eén is altijd gelijk aan één geworden.

En de magie gaat verder. Herinner je je het dierenboek van Elia’s vader? Dat bestaat echt!
Ik was nog maar een paar dagen aan het schrijven, of Elia vroeg me om het dierenboek te zoeken. Vol vertrouwen ging ik naar de plaatselijke kringloopwinkel en daar lag het: Het gouden platenboek van de dieren. Het was bijna zestig jaar oud, hing met plakband aan elkaar en het rook behoorlijk muf. Toch was het ongetwijfeld HET dierenboek.
Thuis deed ik de test en liet Elia zijn vader om advies vragen. En inderdaad, waar het dierenboek openviel, klopte helemaal met het verhaal.

Na ongeveer tweeënhalf jaar was Elia’s verhaal een écht boek geworden. En dat boek wou in de wereld terechtkomen. Alleen had ik één probleem. Hoe kon ik een uitgever vinden in een tijd waarin iedereen zegt dat dat volstrekt onmogelijk is?
Ik deed het enige wat ik kon doen: het boek naar een uitgeverij opsturen en Elia zijn magie laten doen. Na twee maanden kreeg ik een positief antwoord van Davidsfonds Infodok. Dat gaf me de kans om met een fantastisch team van professionals rond mijn boek te werken.

En weet je wat? Volgens mij is dit nog maar het begin.
Ik hoop dat Elia jullie net zo betovert en inspireert, als hij bij mij heeft gedaan.